S01E02: Slyšení

21. 03. 2024 Redakce Executivejob

V místnosti se rozhostí ticho. Přichází řada na mě. Z výslechu se stává rozhovor dvou lidí. Je na čase zjistit, jak se měří úspěch. Pokud se Vás u pohovoru, který připomínal výslech, druhá strana ptala na nepříjemné otázky, teď je řada na Vás. A nezapomeňte, že mlčení je také odpověď. Aneb na co se ptát u pohovoru, abyste zjistili co nejvíce podstatných informací o struktuře, firemní kultuře, pracovní náplni a o tom, jak vlastně bude vypadat Váš každodenní pracovní den a s kým budete v kontaktu? Díky dobře mířeným otázkám zjistíte, zda je nabízená pozice a firma to pravé pro Vás.

Epizoda druhá: Změřte úspěch

1. Jak vypadá na této pozici úspěch a jak se měří?

Víte, jak se měří úspěch? Ne? A jak teda víte, že jste ve Vaší práci úspěšní? Jak se říká dvakrát měř… Klíčové ukazatele úspěšnosti mohou být spojeny s finančními bonusy nebo dokonce s kariérním postupem.

2. Jaké jsou největší výzvy a překážky, se kterými se může osoba na této pozici potýkat?

Ten před Vámi to zkrátka nezvládl, ale co je ten problém, který firma řeší a jak se to dotýká pozice? Podle HR “nejsou lidi” a tak si dávejte pozor a nenechte se přemluvit na sladké vábení, sluníčkovou kulturu a bezva teambuildingy. Chtějte vědět temnou pravdu. Pokud jste podobné problémy řešili na předchozích pozicích, máte velké významné plus. Popište Vaše zkušenosti a úspěchy z vaší předchozí praxe.

3. Jaké jsou krátkodobé a dlouhodobé cíle společnosti a jak tato pozice pomáhá k jejich dosažení?

Miřte na cíl. Každý chce vědět, že je užitečný. Až o tom budete přesvědčovat Váš tým, sami si musíte být jisti, že je to pravda. Jak jinak získat upřímnou odpověď než skrze firemní cíle…

4. Můžete popsat denní či týdenní povinnosti spojené s touto pozicí?

Kolik procent celkového času zaberou jednotlivé úkony? A jaké je hlavní náplň dne? Název pozice Vám toho tolik nenapoví, v každé firmě totiž CMO může znamenat něco jiného. Díky každodenním úkolům a zodpovědnostem zjistíte, jestli budete mít na starost celkovou strategii, vedení týmu a tři meetingy s klienty denně nebo budete spíš vařit kávu a plnit úkoly Vašeho CEO.


Chcete poradit, na co dalšího se ptát u pohovoru a jak si díky kvalitnímu CV zajistit jeho hladký průběh? Podívejte se, co nabízí naše služba Kariérní poradenství.

Chci poradit s kariérou
Výpis článků

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Získejte mzdový průzkum trhu

Zapojte Vaši firmu do průzkumu odměňování Pay-Fair a získejte zdarma grading a kategorizace všech rolí ve firmě.

Pokud se přihlásíte mezi prvními 50, můžete využít 50% slevu na podrobná data o mzdách, bonusech a benefitech.