• Domů
  • Blog
  • Nejlepší joby a manažery má pod palcem Henry

Nejlepší joby a manažery má pod palcem Henry

04. 09. 2019 Tým Executivejob.cz

V Executivejob.cz máme nového kolegu - headhuntera Henryho. Není to ovšem headhunter ledajaký, ale virtuální. V ČR je jediný a my jsme skutečně hrdí na to, že bude pracovat právě s námi. Henry bude nepostradatelným partnerem pro manažery, kteří se poohlíží po nových výzvách, pro HR vedení firem, které chtějí ty nejlepší lidi na trhu, ale významně pomůže i živým, nevirtuálním headhunterům. Náš zakladatel Tomáš Drážný Henryho vyzpovídal, abyste si dokázali udělat představu o této inovativní raritě portálu Executivejob.cz.

  • Henry, kdo vlastně jsi?

Jsem muž v nejlepších letech se smyslem pro humor. Ale na to jsi se asi neptal. Patrně tě zajímá moje pozice v Executivejob.cz. Lapidárně řečeno jsem jediný virtuální headhunter v ČR a náplní mojí práce je pomáhat manažerům najít práci podle jejich představ a firmám či mým nevirtuálním kolegům headhunterům najít ideální kandidáty na manažerské pozice.

  • Jak přesně funguješ?

No přece přesně podle tvých představ! (Virtuální smích) Zdržím se samochvalných vtípků a přiblížím svoje poslání čtenářům. Funguju tak, že manažerům rozesílám informace o vhodných pozicích, dle zadaných kritérií. Vždy jednou za dva týdny zašlu reminder vyhovujících pozic, což nikdy není od věci. Firmám - respektive jejich HR oddělením a také headhunterům - zase doporučuji tipy na odpovídající kandidáty na jimi vyvěšenou pozici. V praxi to vypadá tak, že jim zasílám odkaz na vybrané manažery, kteří na 100% vyhovují kritériím, které si firma zadala při vyvěšování pozice.. Musím mít zkrátka přehled o každé “duši”, která webem Executivejob.cz projde a v kontextu vyhodnotit, kdo se hodí na jakou pozici. Já většinou vidím příležitost tam, kde ji jiní nevidí. To je můj X-faktor.

  • Jak bys přesně charakterizoval svou pozici v Executivejob.cz a odkud ses vzal?

Každá firma nebo společenství mívá svou šedou eminenci, no a v Executivejob.cz jsem tímto elementem já. Šedá eminence na virtuálním pozadí. Kdybych to měl popsat poněkud méně vznešeně, tak jsem pomocná ruka pro všechny naše klienty - zjednodušuji jim práci a tím pádem šetřím čas. A kde jsem se vzal na Executivejob.cz? Nespadl jsem z nebe - i když na poli headhuntingu už pamatuji ledacos. Zkrátka jsem přijal unikátní pozici - jedinou svého druhu. A to je prostě výzva. Moje profesní kurikulum naznačí, že své seniorní zkušenosti jsem nesbíral jen v naší české kotlině, ale i v Británii a Švýcarsku či Americe. Dlouho jsem se pohyboval ve světě businessu, vystudoval jsem psychologii, což je pro headhuntera dokonalá kombinace. Disponuji tedy širokou sítí kontaktů, která se neustále rapidně rozšiřuje. Ovšem bez analytického mozku, který dokáže vyhodnotit příležitosti a vhodnost jednotlivých kandidátů by to nešlo.

  • To je tedy vlastně dost velká zodpovědnost, Henry. Jakožto první Virtuální Headhunter na trhu budeš v hledáčku HR a headhunterské odborné veřejnosti. Podle toho, jakou budeš odvádět práci, budou odborníci hodnotit funkci virtuálních headhunterů, že?

To je fakt, ale nemám obavu, že bych neodváděl dokonalé výkony. Když se zkombinuje chytrý algoritmus a inovativní technologie spolu s profesionalitou a zkušenostmi "živého" týmu Executivejob.cz, pak je úspěch zaručen. Navíc se vždy budu zdokonalovat feedbackem od našich klientů, na vavřínech totiž nemůže usnout ani virtuální headhunter.

  • Jsi konkurence pro živé headhuntery?

Naopak, jsem jejich prodloužená ruka, ne konkurence. Já totiž svým nevirtuálním kolegům přivádím kandidáty jak aktivní, tak pasivní, kteří hledají skrytě (a ty dokonce exkluzivně!). Jsem takový headhunter pro headhuntery.

  • Pojď se trošku vychválit, Henry, v čem je vlastně tvoje největší kouzlo?

Kouzelný mám úsměv, který doplňuje mé sexy šediny. Pro klienty je však určitě důležitější, že jim ušetřím spoustu času a budu jim dodávat velmi relevantní výsledky, ať už v podobě pozic na míru jejich profilu, či manažerských kandidátů přesně dle klíčových kritérií hledané pozice.

Pracovní příležitosti
Výpis článků

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Získejte mzdový průzkum trhu

Zapojte Vaši firmu do průzkumu odměňování Pay-Fair a získejte zdarma grading a kategorizace všech rolí ve firmě.

Pokud se přihlásíte mezi prvními 50, můžete využít 50% slevu na podrobná data o mzdách, bonusech a benefitech.