• Domů
  • Blog
  • Jak probíhá kariérní poradenství? Získejte svou vysněnou manažerskou pozici efektivně

Jak probíhá kariérní poradenství? Získejte svou vysněnou manažerskou pozici efektivně

30. 10. 2023 Redakce Executivejob

Hledání manažerské pracovní pozice může být náročné a často kvůli váznoucí komunikaci mezi firmami a kandidáty matoucí a frustrující. A právě v tom Vám může pomoci kariérní poradenství - poskytnout cenné nástroje a rady, které Vám pomohou najít tu správnou pracovní výzvu rychleji a efektivněji. Jak to celé probíhá?

1. Jak se prezentovat online a offline

Váš osobní brand a prezentace je klíčovým prvkem při hledání práce. Nejenže musíte zapůsobit svým životopisem, ale také je v této době už samozřejmé prezentovat se také online přes LinkedIn i jiné sociální sítě, které je nutné stále optimalizovat. Díky tomu budete pro firmy a headhuntery, kteří dělají research také online, dohledatelní. Většina headhunterů používá pro hledání vhodných seniorních kandidátů klíčová slova, která pokud nebudete na profilu pokrývat, tak jste téměř neviditelní. Využijte LinkedIn ve Váš prospěch a nechejte díky správnému nastavení firmy i headhuntery, ať Vás najdou s nabídkou sami. Kariérní poradenství zahrnuje v první řadě úpravu a optimalizaci Vašich hlavních zbraní. Specialista Vám navrhne konkrétní doporučení na úpravy Vašeho životopisu a způsoby, jak se správně prezentovat na LinkedInu a budovat skrze platformy svůj osobní brand. Díky tomu zvýšíte šanci, že si Vás všimnou ti správní lidé ve firmách.

2. Orientace na trhu práce

Důležitou součástí je získání vhledu do myšlení headhunterů, manažerů HR a People Ops a rozhodovacích osob ve firmách neboli decision makerů. Tomáš Drážný Vás seznámí s aktuálním stavem trhu práce v oblasti manažerských pozic a pomůže Vám pochopit, jak trh funguje a jak se na něm orientovat. Skvělým nástrojem jsou také různé průzkumy pracovního trhu, o které se můžete opřít při vyjednávání o mzdě. Vyzkoušet můžete zdarma manažerský průzkum odměňování EXESS. Po jeho vyplnění získáte report na Vaší manažerské úrovni zdarma.

3. Komunikace a proces hledání

Kariérní poradenství Vám poskytne konkrétní know-how na to, jak systematicky a efektivně hledat novou pracovní příležitost. Získáte kontakty a tipy, jak a kde zaujat ty správné lidi - headhuntery a HR. Poradci Vám pomohou identifikovat Vaši největší konkurenční výhodu a ukážou Vám, jak ji využít - na pohovoru, i v CV a motivačním dopise. Důležitá součást je také vytvoření target listu společností, které pak aktivně oslovíte.

Kariérní poradenství Vám také poskytne nástroje a kontakty, které Vám ušetří čas a zvýší efektivitu Vašeho hledání práce. A pokud je to vhodné, může Vás spojit se spolehlivými headhuntery na trhu, což může být klíčovým krokem k získání Vaší vysněné pozice.


Cena kariérního poradenství zahrnuje:
  1. Časově neomezené sezení se zakladatelem ExecutiveJob a bývalým headhunterem Tomášem Drážným, což Vám dá dostatek času na konkrétní rady i dodatečné dotazy.
  2. Konkrétní tipy na vytvoření profesionálního manažerského životopisu na špičkové úrovni.
  3. Návod na zlepšení vašeho LinkedIn profilu, abyste byli atraktivní pro headhuntery a HR oddělení firem.
  4. Jasnou představu o trhu práce v České republice z manažerské perspektivy.
  5. Report o manažerském odměňování od společnosti EXESS, který Vám pomůže v jednání o mzdě.
  6. Konkrétní návod na hledání nové výzvy.
  7. Kontakty na decision makery ve firmách, které Vás zajímají.
  8. Pomoc při definování Vašich cílů a strategii hledání práce.

Pokud hledáte novou kariérní příležitost a chcete, aby Váš proces hledání byl co nejefektivnější, kariérní poradenství může být cenným průvodcem až do úspěšného konce. Získáte vhled od specialistů a bývalých headhunterů, kteří mají o situaci na pracovním trhu přehled. Máte zájem o konzultaci?

Zajímá mě kariérní poradenství
Výpis článků

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Získejte mzdový průzkum trhu

Zapojte Vaši firmu do průzkumu odměňování Pay-Fair a získejte zdarma grading a kategorizace všech rolí ve firmě.

Pokud se přihlásíte mezi prvními 50, můžete využít 50% slevu na podrobná data o mzdách, bonusech a benefitech.