Blog

Proč se nespoléhat na mzdové průzkumy zdarma? A kdy bude dostupný průzkum Pay-Fair založený na kvalitní metodologii na základě rozdělení do gradů, zodpověděl headhunter a CXO ExecutiveJob.cz Tomáš Drážný. "Chceme poskytnout (i malým a středním) firmám cenově dostupná data se stejnou metodologickou kvalitou jako mají ty nejrozšířenější “drahé” průzkumy," říká. Společně s Vissto Solutions chtějí zavést férovější odměňování na českém trhu.

S01E02: Slyšení

21. 03. 2024

V místnosti se rozhostí ticho. Přichází řada na mě. Z výslechu se stává rozhovor dvou lidí. Je na čase zjistit, jak se měří úspěch. Pokud se Vás u pohovoru, který připomínal výslech, druhá strana ptala na nepříjemné otázky, teď je řada na Vás. A nezapomeňte, že mlčení je také odpověď. Aneb na co se ptát u pohovoru, abyste zjistili co nejvíce podstatných informací o struktuře, firemní kultuře, pracovní náplni a o tom, jak vlastně bude vypadat Váš každodenní pracovní den a s kým budete v kontaktu? Díky dobře mířeným otázkám zjistíte, zda je nabízená pozice a firma to pravé pro Vás.

Vše, co jste potřebovali vědět o novém průzkumu odměňování Pay-Fair. Executivejob.cz společně s Vissto Solutions připravují komplexní průzkum odměňování s názvem Pay-fair.cz, který se bude zaměřovat na hodnocení všech firemních pozic. Zapojte se mezi prvními 50 a získáte 50% slevu na nákup (pokud se rozhodnete průzkum pořídit) kompletních dat o mzdách, bonusech a benefitech. Kromě toho od nás zdarma získáte grading všech pozic, popisy a kategorizaci všech rolí ve firmě a data interní parity pozic.

Offboarding, často opomíjená poslední fáze v životním cyklu zaměstnance, má klíčový vliv na spokojenost odcházejících i zůstávajících zaměstnanců a pověst firmy. Co je offboarding? Přečtěte si 5 důvodů, proč je offboarding nezbytný a návod, jak nezanedbat žádný krok.

Už potřetí jsme v Executivejob.cz ve spolupráci se společností Vissto Solutions provedli podrobný průzkum manažerského odměňování. Díky více než 1.300 respondentům z řad seniorních manažerů a manažerek máme zajímavá data týkající se manažerských mezd rozdělené podle úrovní, známe nejlépe placená odvětví i o kolik vyšší mzdu musejí společnosti nabídnout, pokud mají zájem o zaměstnaného manažera*ku.

Už potřetí jsme v Executivejob.cz ve spolupráci se společností Vissto provedli podrobný průzkum manažerského odměňování. Díky více než 1.300 respondentům z řad seniorních manažerů a manažerek máme data z trhu - jak vypadají mzdy na základě různých manažerských úrovních, lokality i velikosti firmy. Zjišťovali také trendy v oblasti finančních i nefinančních benefitů. Podívejte se na hlavních 5 závěrů našeho průzkumu. Jak vypadají odměny manažerů*ek?

Společnost Executivejob.cz již potřetí ve spolupráci se společností Vissto provedla nejpodrobnější průzkum manažerského odměňování v Česku s názvem EXESS23 (Executive Salary Survey 2023), kterého se zúčastnilo přes 1 200 top manažerů a manažerek. EXESS23 přináší podrobná data o trhu, zkoumal, jak jsou manažeři a manažerky odměňováni, jak si své odměňování představují pokud si hledají nové místo a jaké trendy se drží v oblasti finančních i nefinančních odměn.

Ztrácíte se v názvech manažerských pozic? Potřebujete se zorientovat v CXO zkratkách a náplni práce? Ve slovníku manažerských pozic najdete veškeré manažerské role včetně anglického i českého překladu seřazené abecedně. Zjistěte, co dělá CFO, CMO, CIO nebo CAO.

Jsem pátým rokem ve stejné firmě. Cítím ale, že potřebuji změnu. Od srpna se tak poohlížím na LinkedInu po obsazovaných pozicích a dal jsem vědět třem headhunterům o mé situaci. Jednou za 2-3 týdny mám pohovor - netlačím na pilu a pečlivě vybírám. A primárně oslovuji přes známé, ať již v HR nebo ve firmách, kam bych se chtěl dostat. Zatím ale narážím na překážku jménem komunikace…

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Získejte mzdový průzkum trhu

Zapojte Vaši firmu do průzkumu odměňování Pay-Fair a získejte zdarma grading a kategorizace všech rolí ve firmě.

Pokud se přihlásíte mezi prvními 50, můžete využít 50% slevu na podrobná data o mzdách, bonusech a benefitech.